CIZA Zavod za razvoj podeželja Ljubljana
Aktualno Predstavimo se Dejavnosti   Leader - LAS LAS - Sožitje med mestom in podeželjem Publikacije Projekti • 2009 • 2010 • 2011
CIZA
Zavod za razvoj podeželja
Šmartinska 134a
1000 Ljubljana
tel.: 01 544 544 6
e-mail:informacije

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
Ljubljana     Ig
Ivančna Gorica     Škofljica
Grosuplje
 

Skupni projekt občin

Sožitje

ŽenskA od Ž do A  (06.04.2011)

Skupni projekt občin Škofljica, Grosuplje, Ivančna Gorica, Ig in Mestne občine Ljubljana, ki združeno delujejo v okviru programa LEADER in Lokalne akcijske skupine (LAS)
Sožitje med mestom in podeželjem


Če hočemo ohraniti podeželje, potem pomagajmo, da bo na podeželju ostala žena; če bo ostala tam ona, bo ostal tudi mož. Če bosta na podeželju ostala mož in žena, potem bo tam tudi življenje. In kjer je življenje – tam je tudi prihodnost!

Vabimo vse ženske, ki se na kakršen koli način ukvarjate z/s podjetništvom, glasbo in drugimi zvrstmi umetnosti, peko in kuho ter športom, da se nam pridružite. Skupaj bomo oblikovale nove vsebine našega delovanja in bodočega povezovanja. Ve ste tiste, ki boste povedale v kateri smeri želite delovati in kaj je za vas pomembno. Tokrat imate možnost, da skupaj s somišljenicami oblikujete vsebine, o katerih razmišljate, pa za njihovo realizacijo še ni bil pravi trenutek.

Celo leto se bomo družile, premišljale in oblikovale nove programe ter skupaj iskale odgovore na različna pereča vprašanja. Strnile bomo izkušnje vseh in spletle mrežo vedenja in znanj, ki bo še okrepila moč podeželja.

Oblikovale bomo naše cilje v okviru delavnic. Najprej se bomo spoznale in se razdelile v skupine – nič hudega, če združujete več področij na katerih delujete – to je samo prednost, lahko boste izbirale in se odločile za tisto skupino, kamor vas bo najbolj vleklo srce. Skupine se bomo med seboj predstavile druge drugim – na ta način se bo razširil naš pogled na podeželje in na to, kaj vse na nekem območju obstaja. Svoja prizadevanja, razmišljanja in snovanja bomo najprej predstavile v svoji občini, nato pa po skupinah v okviru velike končne prireditve tudi drugim.

Večini bo sodelovanje v projektu nudilo prijetno druženje in izmenjavo mnenj, nekaterim izziv pri oblikovanju novih programov, ki bodo še obogatili ponudbo podeželja, mogoče pa bo katera v tem druženju prepoznala tudi svoje potenciale v taki meri, da jih bo spremenila v poslovno priložnost.

Vabimo vas, da se nam pridružite na prvih dveh delavnicah,
ki bosta v ponedeljek 11. in sredo 13. aprila 2011,
med 18.00 in 21.00 uro,
v Kulturni dvorani, Šmarska cesta 3, Škofljica.

Prosimo vas, da obvestite vse svoje članice in vse, ki bi jih udeležba utegnila zanimati!

 

Vse dodatne informacije dobite pri:
Nevenki Kovač, 031/ 872 327, e-mail: kovac.nevenka@gmail.com
Maruški Markovčič, 031/ 278 489, e-mail: maruska.markovcic@gmail.com
Brigita Marinšek, Občina Škofljica, 01/ 360 16 18, e-mail: brigita.marinsek@obcina.skofljica.si
Arhiv vseh novic